Slow Food besøger Bondens Marked

Slow Food besøger Bondens Marked

Fredag den 30. august har den lokale afdeling af Slow Food arrangeret et besøg på Bondens Marked på Sankt  Thomas Plads. Bondens Markeds formand, Jette Højholdt Mikkelsen, byder Slow Food velkommen, og derefter vil medlemmerne besøge de enkelte stadeholdere og få en snak om lokale fødevarer, om kunsten at arrangere ugentlige markeder – det er i disse uger syv år siden Bondens Marked i København tog sin begyndelse – og ikke mindst om de muligheder, markederne giver for lokale producenter.

Fyraftensbesøget er også en fin anledning for markedets gæster til at høre mere om Slow Food, som er en verdensomspændende græsrodsbevægelse, der arbejder for at bevare traditionelle fødevarer og fremme lokal produktion af bæredygtig, velsmagende og sund mad – god, ren og retfærdig, som det hedder i foreningens mission. Slow Food støtter bl.a. det gastronomiske universitet i Bra, Italien, verdens første universitet med gastronomi som fokus.

Gennem Slow Food-fonden arbejder Slow Food med gastronomisk diversitet, og søger at bevare og udbrede kendskabet til udryddelsestruede og traditionelle råvarer og retter i præsidier, som omfatter råvarer og retter, der har både en kulturel, miljømæssig og gastronomisk betydning for et område, og i Smagens Ark, hvor man finder æbleskiver, bakskuld, bodil neergaard-æbler, fynsk rygeost og den brune bi fra Læsø blandt de danske bidrag.