Forrygende første markedsdag på Frederiksberg

Forrygende første markedsdag på Frederiksberg

Sikke en modtagelse, vi fik på Frederiksberg! Der var mennesker på markedet,, næsten før vi åbnede – og kø ved staderne fra start til slut. Et af de spørgsmål, vi fik på åbningsdagen – og som vi ofte får – var: “hvorfor er der ikke mange flere stadeholdere?”.

Det er et godt spørgsmål – og faktisk svært at besvare fyldestgørende. Danmark har ikke tradition for markeder på samme måde som man har det sydpå – eller for den sags skyld bare i nabolandet Sverige.

Landbruget er organiseret på en helt anden måde – der er ikke samme opmærkshomhed på markeder og lokale produkter fra myndighedernes side, og mange danske forbrugere kan nøjes med de varer, man finder i supermarkederne.

Landbrug er et fuldtidsarbejde, så bare det at finde stadeholdere nok til et enkelt marked, kan være lidt af en udfordring – og stadeholderne er derfor ikke altid landmænd, men folk, der ser en opgave i at videreformidle de gode landbrugsprodukter, der sjældent finder vej til den almindelige dagligvarehandel.

Heldigvis har Bondens Marked efterhånden fået så godt fat i kunderne, at vi er blevet en attraktiv afsætningskanal – så vi kan på fredag præsentere ikke mindre end 12 stadeholdere, med alt hvad hjertet kan begære fra grønt til kød, ost og øl.

Foto: Jannie Vestergaard