Østerbro 28/6

I denne uge kan vi præsentere en helt ny stadeholder: Bettinisalumi, alias Stefano Bettini, som har boet i Danmark i 20 år, og som for to år siden begyndte at producere pølser i den italienske tradition. Til pølserne bruger han udelukkende kød fra frilandsgise af racen duroc, en race, der har lidt  mere smagfyldt og lidt  mørkere kød end de svin, man normalt finder i køledisken. Grisene kommer fra Ladegård, der ligger nær Fredericia.

På kødfronten har vi selvfølgelig også Landlyst, der står for den danske charcuteritradition – rullepølse i forskellige varianter, spegepølse, leverpostej og mange forskellige pølser til  grillen. Æblegården Holev kommer med lam, oksekød – og i anledning af sæsonen: den hjemmelavede hyldeblomstsaft. En klog køber en flaske, gemmer den til næste gang Pinotageshoppen dukker op, og blander den så med gin fra Sydafrika, en anelse citron og topper med danskvand for en sommerfrisk variation over den klassiske gin fizz.

Svaneke Brød sørger vanen tro for brød til morgenbordet og alle de andre måltider – hos Bisgaards Butik finder du grønt fra Birkemosegaard og deres samarbejdspartnere, der er olie fra Kreta hos Kransehuset, frugtspecialiteter og bær hos KysØko, franske vine o g delikatesser hos Saveurs de  France og dejlige oste fra ind- og udland hos Bennys  Ostebil.

Det er sidste marked i forsommeren – vi går ind i feriemåneden, og det betyder, at vi også skruer lidt  ned for blusset. Der er stadig  marked, men nogle af stadeholderne tillader sig at holde et par frilørdage (de slamberter). Se mere her på siden i starten af næste uge, men brug lejligheden til at handle hos stadeholderne, du ser herunder!

STADEHOLDERE

The event is finished.