bm_newsletter_logo

Cider, rosenkål og matematik ...

Så er det sæson for rosenkål - en kål, der ikke falder i alles smag, men grønthandleren mener, det er fordi den er blevet tilberedt forkert. Og på lørdag kan du møde en helt ny stadeholder på Østerbro: Junkers Winery, der producerer cider af æbler fra sjællandske producenter.

Rosenkål og cider passer forresten godt til grisekød - og Hindsholmgrisen tager turen til Sjælland og er med på både Frederiksberg og Østerbro.

Du kan se på linkene herunder hvem du kan møde. Vi gør opmærksom på at vi tager forbehold for uforudsete ændringer på grund af sygdom, pludseligt sæsonslut, udsolgt, uvejr og den slags.

Rosenkål og matematik

Rosenkål og matematik
I 1202 udgav den italienske matematiker Leonardo Pisano Bigollo - også kendt som Leonardo fra Pisa - bogen Liber Abaci, bogen om abakussen. I denne bog introducerede han Europa for modus indorum, den indiske måde at regne på, med tal fra 0-9. Han havde mødt metoden, da han boede i det nordafrikanske Almohad-dynasti, sammen med sin far, Guiglelmo Bonacci. En …
Læs mere

Junker's Winery

Junker's Winery
Junkers Winery producerer cider af danske æbler. Cideriet ligger på Vesterbro, og køber æbler fra mindre plantager rundt omkring på Sjælland.
Læs mere

Sankt Thomas Plads 15. november

Sankt Thomas Plads 15. november
Læs mere

Sankt Jakobs Plads 16. november

Sankt Jakobs Plads 16. november
Læs mere

Bliv en af Bondens Markeds Venner

Bliv en af Bondens Markeds Venner
Vi har oprettet gruppen Bondens Markeds Venner på facebook. Den er til dig, der regelmæssigt handler hos stadeholderne på Bondens Marked på Østerbro og - fra næste uge - Frederiksberg. Stadeholderne er også medlemmer af gruppen, så her har du bedre mulighed for at komme i kontakt med dem, hvis de husker det, laver de opslag i gruppen om hvad …
Læs mere