Bondens Marked

Valdemarsdag - og masser af marked!

På lørdag er det Dannebrogs 800-års fødselsdag. Den 15. juni 1215, under Valdemar Sejrs korstog mod Esterne, ved Lyndanisse, i dag Tallin, faldt det røde flag med korset ned fra himlen.

Om flaget nu også kom i praktisk brug for 800 år siden er en anden sag - den første afbildning af flaget er fra Valdemar Atterdags tid - altså 150 senere. Og den oprindelige dannebroge - danskernes klæde - er ravnefanen.

En rød, trekantet fane med frynser i kanten, påbroderet en af Odins sorte ravne. Den stod der respekt om i vikingetiden - hvor man kun brugte fanen i strid til at samle tropperne. Det ville måske være svært at forestille sig ravnefanen i kagemanden.

Vi løfter hatten for den gamle klud, der er blevet taget til indtægt for lidt af hvert i tidens løb, men alligevel står sig fint på en sollys dag - og så disker vi op med et fint marked.

Her kan du møde en helt ny stadeholder: Hedeager fra Ølgod, der stiller op med biodynamiske varer fra deres eget landbrug - kød, pølser, honning m.m. - og som af og til kommer til København.

Derudover kan du møde Pinotageshoppen, der har vine og andre dionysiske delikatesser fra Sydafrika, Svaneke Brød har brød og boller dertil, Det lille Grønttorv stiller op med sæsonens økologiske og biodynamiske frugt og grønt fra Svanholm, Birkemosegaard og enkelte andre, der er ost fra nær og fjern i Bennys Ostebil, KysØko medbringer de fine, enkeltsortsmoste, dejlig mjød, uopvarmet honning og andre frugtbaserede delikatesser, Kransehuset står for olivenolie og andre græske specialiteter, og længes hjertet mod koldere egne, står Arctic Food klar med specialiteter fra Sápmi og det nordlige Sverige.

Læs mere om stadeholderne på hjemmesiden - og husk, at vi som altid tager forbehold for pludselige til- og frameldinger.

Sankt Jakobs Plads 15. juni

Sankt Jakobs Plads 15. juni
Læs mere

Sankt Jakobs Plads 22. juni

Sankt Jakobs Plads 22. juni
Læs mere

Sankt Jakobs Plads 29. juni

Sankt Jakobs Plads 29. juni
Læs mere
facebook instagram