Bondens Marked

Bondens Marked 17. februar

olive-oil-968657_1200
I morgen bliver det vildt på Sankt Jakobs Plads. Hele 11 stadeholdere har meldt sig under fanerne. Vi kan byde velkommen til en helt ny stadeholder: Birthesminde, som producerer skovgrise i Vipperød. Hindsholmgrisen har igen taget turen fra Fyn, og lover at medbringe sin ovn, så du kan få den lune leverpostej med hjem. En lille fugl synger om at Det lille Grønttorv har sørget for rødbederne. Vi får besøg af en sjælden gæst: Peberdalsgaard, som producerer bison nær Ringsted. Torupgaard kommer med spelsau, får, som vikingerne kendte dem og skal det være ekstra nordisk, stiller Arctic Food op med kød og kunsthåndværk fra de nordlige dele af Skandinavien. Drikkevarerne til måltidet står Piemonte Vine og Delikatesser for, mens du selvfølgelig også kan møde Det lille Grønttorv. KysØko, Svaneke Brød, Kransehuset og Bennys Ostebil. Du skal vel nok leve lækkert i weekenden! Læs mere om stadeholderne på Bondens Markeds hjemmeside.

Sæson: Tilbehør til stenbiderrogn

Sæson: Tilbehør til stenbiderrogn
Det er sæson for stenbiderrogn. Den mest almindelige servering er stadig stenbiderrogn på ristet brød eller blinis – den klassiske, russiske gærpandekage af boghvedemel – garneret med creme fraiche og hakket rødløg. Men sæsonens rodfrugter giver mange flere variationsmuligheder, og her er et par stykker med selleri, kartoffel og jordskok. Bagt selleri med stenbiderrogn Du skal bruge en lille selleri …

Læs mere

Sæson: Rødbedetatar

Sæson: Rødbedetatar
Tatar-navnet er måske lidt misvisende i denne sammenhæng. I hvert fald er denne tatar helt og aldeles vegetarisk - og rødbederne er ikke blevet mørbanket under sadlen på tatarens vilde ridt over stepperne. Opskriften er oprindelig Erwin Lauterbachs, og er kommet Det lille Grønttorv for øre via en kunde. Til fire personer skal du bruge: To store rødbeder 1 banan-skalotteløg …

Læs mere
facebook