Sæson: Rødbedetatar

Sæson: Rødbedetatar

Tatar-navnet er måske lidt misvisende i denne sammenhæng. I hvert fald er denne tatar helt og aldeles vegetarisk – og rødbederne er ikke blevet mørbanket under sadlen på tatarens vilde ridt over stepperne. Opskriften er oprindelig Erwin Lauterbachs, og er kommet Det lille Grønttorv for øre via en kunde. Til fire personer skal du bruge:

  • To store rødbeder
  • 1 banan-skalotteløg
  • 2-3 spsk kapers
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1-2 spsk skarp sennep
  • salt og peber

Pak den ene af rødbederne ind i papir eller læg den i et lag groft salt og bag den ved 175° i tre kvarter til en time (indtil den er mør). Lad den køle lidt af og flå den. Skræl den anden rødbede. Riv begge rødbederne på den grove side af rivejernet, og bland det hele sammen.

Rør en dressing af olivenolie, citronsaft og sennep (den skal have konsistens som tynd mayonnaise). Hak skalotteløget fint. Dryp kapersene grundigt af (er det kapers i salt, skal de skylles). Vend rødbede-“farsen” sammen med kapers og skalotteløg i dressingen.

Server det hele med et stykke ristet brød. Pynt med revet peberrod eller revet ræddike. Skal det være ekstra festligt kan du sagtens pynte med en rå æggeblomme og et grønt drys af fx vinterportulak eller ultrafinthakket grønkål.