Fersk kalvekød til Østerbro

Fersk kalvekød til Østerbro

Lørdag den 9. september har Kærsgård Gårdbutik fersk kalvekød med på Bondens Marked. Kalvene fra Kærsgård er jerseytyrekalve, der normalt regnes som et “spildprodukt” i økologisk mælkeproduktion.

Jersey-racen er en forholdsvis lille kvægrace, der er mest kendt for mælk med højt proteinindhold. Men kødet er utroligt velsmagende. Det har bare været en velbevaret hemmelighed indtil for ganske nylig – jerseykalve vokser nemlig langsomt, og er derfor uinteressante i den industrielle kødproduktion, hvor hurtig tilvækst er i fokus.

Kalvene på Kærsgård får græs og grovfoder, hvilket giver kødet en dybere, mere aromatisk smag end almindeligt okse- og kalvekød fra frysedisken.

Og hvad ville passe bedre på en lørdag aften med lidt kølighed i luften end en sidste sommertur på grillen med varer fra Bondens Marked: Fersk, hakket kød fra Kærsgård, grillet med en skive blåskimmelost fra Bennys Ostebil, lagt i en bolle fra Svaneke Brød med tomater fra Bakkegården, rødløg og salat fra Svanholm (og dertil selvfølgelig en Fur Porter fra 1 Godt Sted)?