Birthesminde

Birthesminde

Familiegården Birthesminde- er et økologisk landbrug, baseret på helhedstanken om at tage størst mulig hensyn til dyrevelfærd og bæredygtighed i produktionen af kød og afgrøder. På Bondens Marked sælger Birthesminde kød fra sortbrogede landracegrise samt forarbejdede kødprodukter som pølser, bacon m.m. Den bevaringsværdige originale sortbrogede race har en langsom vækst. Den langsomme vækst, naturligt foder og masser af bevægelse giver mørkt, marmoret og smagfuldt kød.

Gården ligger i det naturskønne område ved Tempelkrogen i bunden af Isefjorden mellem Roskilde og Holbæk. På gården bor vi 4 generationer som i fællesskab deles om driften. På gården arbejder Maria Bojsen (uddannet og arbejdende kunstner – nu også landmand m.m. på Birthesminde) og Kent Nielsen, kaffeekspert og landmand på Birthesminde.

Birthesminde arbejder med grisene på deres præmisser: Alle søer, smågrise og slagtegrise går på marken og i skoven hos deres familie fra fødsel til slagtning. Alle dyr går I små flokke på store arealer med både skov og marker med kløvergræs. En stor del af grisenes føde er mask, et restproduktet fra ølbrygning og klid, et restprodukt fra Østagergårds mølleri. Smågrisene afvænnes naturligt og dier hos deres mor så længe hun har mælk til dem. Dette er typisk ved 3-4 måneders alderen.Nogle måneder før slagtning går grisene selv og graver jordskokker op med trynen.

Birthesminde producerer hele dyr, dvs. ingen halekuperinger, kastreringer eller ring i næsen. Alle handyr kontrolleres for ornelugt ved slagtning.