Kærnemælkspannacotta med rabarber

Kærnemælkspannacotta med rabarber

Det er sommer, og som sædvanlig er koldskålen nærmest fast på menuen. Denne pannacotta nærmer sig en fast, men cremet version af koldskål –  bare uden æggesnapsen – så hvorfor ikke anrette den med en krumme af kammerjunkere på toppen? Den kan forresten også laves med jordbær … Til ti personer:

  • ½ liter piskefløde
  • 50 gram sukker
  • 1 vanillestang
  • ½ liter kærnemælk
  • citron
  • 3 blade husblas
  • 1 kg rabarber
  • 200 g sukker (eller efter smag)

Start med at lave rabarberkompotten: Gør rabarberen i stand (fjern eventuelle pletter og skær de brune ender af) og skær den i mindre stykker. Kom rabarberstykkerne i en gryde med sukker – kog det derefter, til rabarberne er kog ud. Lad den køle af, mens du laver pannacottaen:

Sæt husblassen i blød i koldt vand i cirka ti minutter. Skrab kernerne ud af vanillestangen, bland med fløde og sukker i en kasserolle. Varm vanillekorn, vanillestang, piskefløde og sukker langsomt op til kogepunktet. Tag kasserollen af ilden, tilsæt husblassen og rør rundt til den er smeltet. Tilsæt derefter kærnemælken og juster om nødvendigt smagen med citronsaft.

Anret i portionsglas med en skefuld rabarberkompot i bunden og pannacotta i toppen. Pynt evt med lidt kammerjunker-rasp.