Terra madre Nordic i Kødbyen

Terra madre Nordic i Kødbyen

Når du har været på Bondens Marked, er det oplagt at fortsætte weekenden i Kødbyen. I weekenden den 28.-29 april afholder Slow Food nemlig Terra Madre Nordic i Kødbyen. Slow Food er en international græsrodsbevægelse, der bl.a. kæmper for alles ret til bedre mad, et mere bæredygtigt fødevaresystem og for bevarelsen af »udryddelsestruede« råvarer og retter. Terra Madre – italiensk for moder jord – er Slow Foods betegnelse for de konferencer, hvor bønder, fiskere, kokke og aktivister kan mødes for at diskutere og udvikle ideer og temaer, der kan fremme den ‘gode, rene og retfærdige’ mad, der står øverst på dagsordenen.

På arrangementet, der er fordelt på Københavns Madhus i Ingerslevsgade og Copenhagen Food Space i Slagtehusgade deltager 80 producenter fra hele Norden. To særlige temaområder er helliget fokusområderne fisk og ost: Slow Cheese-temaet handler om udfordringerne for håndværksosteproducenter i Norden, mens Slow Fish-temaet handler om bæredygtigt fiskeri, og blandt andet har præsentationer af hvordan man i Finland udnytter fisk, der ikke har kommerciel værdi, tang på tallerkenen og kystfiskerlauget i Torupstrand.

Terra Madre, der er bygget over samme model som Terra Madre / Salone del Gusto, der afholdes hvert andet år i Torino, næste gang den 20.-24. september, er der desuden mulighed for at deltage i debatter og foredrag med fokus på emner som mad som socialt værktøjmarkedsføring af lokale produkter og kokkens rolle i opbygningen af et bæredygtigt fødevaresystem.

Sidst, men ikke mindst, byder Terra Madre på en række smagninger, hvor der er mulighed for at smage på produkter fra de ypperste madhåndværkere i Norden og stifte bekendtskab med såvel innovative metoder til bæredygtig chokoladefremstiling som med produkter med en lang tradition, som fx færøsk lammerullepølse, serveret med drýlur, og islandsk skýr, der ikke har meget med den version man finder i de danske supermarkeder at gøre.

Det koster 50 kroner at få adgang til Slow Food-området i Københavns Madhus (dog har medlemmer af Slow Food gratis adgang), og derudover skal der købes separat billet til flere af smagningerne. Se mere i programmet.