Sæson: Kålsalat

Sæson: Kålsalat

Det er vinter, og der er mange måneder til de friske sommergrøntsager kommer på banen igen. Men man kan sagtens lave en let og lækker salat til middags- eller frokostbordet alligevel, siger Det lille Grønttorv:

Alle kender den græske salat med tomater, agurker, feta, løgringe og sorte oliven, anrettet på en bund af romainesalat. Den kan man ikke lave om vinteren – man kan simpelthen ikke få fat i ordentlige tomater, agurker og salat.

Heldigvis er der andre og lige så græske løsninger lige for hånden: Kålsalat, coleslaw, eller, som grækerne siger λαχανοσαλάτα. Denne version kan laves med varer fra markedet. Du skal bruge:

  • 1 lille kålhoved
  • 1 bundt bladselleri
  • 1 bundt vinterportulak
  • Olivenolie
  • Citron
  • Salt og peber

Skær kålhovedet i kvarte, fjern stokken og skær det i meget tynde strimler. Det er vigtigt, at strimlerne er så tynde som muligt – rå kål i store stykker er noget af det mest ucharmerende, der findes.

Bland en dressing af saften fra en citron og olivenolie. Der skal være cirka lige dele af hvert, for dressingen skal være frisk og let. Smag til med salt og peber.

Bland kål og dressing sammen – brug hænderne, dressingen skal masseres ind i kålen – og lad den hvile en lille time. Snit i mellemtiden et par stængler bladselleri meget fint, og gør vinterportulakken i stand (fjern rødderne, skyl bladene og dup tørre med køkkenrulle).

Vend selleri og portulak i kålen, og server salaten til stort sagt hvad som helst. Hvis du har lyst, kan du yderligere peppe den op med sorte oliven (uden sten), gulerod, revet på den grove side af rivejernet og fetaost.

Find varerne, du skal bruge hos Det lille Grønttorv, Kransehuset og Bennys Ostebil.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *