Grøntsagskogebog tager fat i sæsonerne

Grøntsagskogebog tager fat i sæsonerne

Claus Angelo Brandt og Carsten Lunding – som før har udgivet bogen Smagsdommerne – er sammen med grafikeren Søren Joensen aktuelle med bogen Grønne Sager.

Undertitlen er en bog og smag og sprødhed, og det røber, at der ikke er tale om en helt almindelig kogebog.

Hovedbudskabet er, at vi skal blive bedre til at spise grøntsager – vi kommer nemlig til at spise mange flere af dem i fremtiden – og så skal vi sørge for, at vi får alle de fem grundsmage (salt, sødt, surt, bittert og umami) repræsenteret i vores mad.

Set her fra markedet kan vi især godt lide, at forfatterne giver dette gode råd:

Når du skal have gode grøntsager, så find en avler, som du ved, gør sig umage. Ofte starter det med økologien. Små avlere har tid til at nusse og luge deres grøntsager, og har ikke brug for round-up, den gør jo ikke noget for smagen, som et lugejern ikke kan gøre bedre.

Grønne Sager koster kr. 150,- og fås hos velassorterede boghandlere og udvalgte samarbejdspartnere.