Er Bondens Marked økologisk?

Er Bondens Marked økologisk?

Et af de spørgsmål, vi hyppigt hører på Bondens Marked er om alle varerne er økologiske. Svaret er kort og godt: Nej – ikke alle varerne er. Bondens Marked er en blanding af økologiske, biodynamiske, konventionelle og alle-mulige-andre-stadeholdere, der har det til fælles, at kvalitetentilliden og nærheden mellem producent og den spisende er i højsædet.

Det betyder, at selv om Kærsgård i almindeligt »kassetænknings-perspektiv« er konventionelle, er der alligevel stor forskel på kødet fra Kærsgårds dyr og kødet i supermarkederne, både hvad angår smag og dyrevelfærd. Dyrene er fritgående, de spise dansk produceret foder – hvilket blandt andet betyder, at grisene ikke får soya, men derimod gerne må få æbler fra en nærliggende frugtplantage eller mask fra det lokale bryggeri.

Og det betyder, at selv om alle grøntsagerne hos Det lille Grønttorv som udgangspunkt er økologiske eller biodynamiske (med »stamtavle«, som kan forevises om ønskeligt), er der også plads til varer fra mindre producenter, der ikke er certificerede, men som fx dyrker deres grøntsager i haver, hvor gødningen er kompost og giftsprøjten samler støv i skuret og til »sankede« grøntsager og svampe fra naturen – der som bekendt ikke lader sig certificere.